Αυσόνιος, Περί τέχνης

11-30-06snow016hoards-full

Εκ φύσεως , η τέχνη εξελίσσεται με φυσικό τρόπο , από τα αρχαία χρόνια και τους μεγάλους φιλόσοφους της ,το μόνο που χρειαζόταν είναι η σωστή ωρίμανση της μέσα στο χρόνο, όπως το καλό κρασί .

Δεν χρειάστηκε ποτέ την ανάγκη τάχα φωτισμένων μυαλών ή κινημάτων, που μόνο πισωγυρίσματα φέρνουν, και πειραματικών λόγιων και φιλόσοφων, που μόνο να αμφισβητούν ξέρουν αλλά ποτέ να επιχειρηματολογούν .

Η τέχνη έχει βάσεις οι οποίες μόνο σαθρές δεν είναι αλλά πάνω σε αυτές εξελισσόμαστε με φυσικότητα όπως ο χρόνος και όπως όλα πάνω στο σύμπαν .


Πάμπολλα παραδείγματα μπορώ να ισχυριστώ από διάφορους πειραματιστές της λεγόμενης νέας γενιάς που αναπαράγουν τα παλαιά έργα με σύγχρονους τρόπους .

Είμαι κατηγορηματικός , αυτοί οι τσαρλατάνοι της τέχνης μόνο γέλιο μου προκαλούν κι ας ισχυρίζονται πως είναι οι σωτήρες της ,

αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταστρέφουν την φυσική ομορφιά ενός άρτιου συνόλου όπως ο άνθρωπος καταστρέφει τα φυσικά κάλλη της γης με τις δήθεν σύγχρονες μεθόδους του .

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς αυτών των άθλιων κερδοσκόπων ,

η τέχνη μπορεί και χωρίς την προτροπή του εκάστοτε ‘πειραματιστή’ να εξελιχθεί , άλλωστε υπάρχουν ακόμα οι αληθινοί πνευματιστές που μπορούν να αναδείξουν την αληθινή φυσικότητα των παλαιών έργων αλλά και να φέρουν εις πέρας τα επόμενα.

Όλοι αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο θα βυθιστούν σε απουσία και θα παραμείνουν στο βυθό της τέχνης , θα μείνουν άφαντοι , εξαφανισμένοι για πάντα από την ιστορία .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: