Ήριννα, Το μπαρ Το Ναυάγιο

woman-violin2

Μνημονεύω ένα καπνισμένο, σκοτεινό μπαρ της νιότης μου, Καρέκλες άτακτες και θαμώνες που παρασύρονται σε παλινδρομικές, πονεμένες κινήσεις. Χρυσόξανθες χύνονται οι μπύρες στα βαθύπατα ποτήρια και στους ξύλινους πάγκους. Ήχοι ανάκατοι από βαρβαρίζουσες ωδές, υβριστικά αναφωνήματα, γέλια γάργαρα από καπνισμένα πνευμόνια αναδεύονται τρελά στου μπαρ την ωχρή ατμόσφαιρα. Μπουκάλια στοιβαγμένα με δύσπεπτο, βαρύ ουίσκι απορροφούν το λιγοστό φως και ανταποδίδουν με ένα γλυκύτερο, σχεδόν μεθυστικό δια της όψης τους και μόνο. Τα κιθαριστικά τραντάγματα φρίζουν το ψυχότροπο υγρό στης κούπας την κοιλότητα. Ένα κακόβουλο χέρι σκονίζει με ναρκωτική άχνη. Κάποιος χάνει τις αισθήσεις του. Μα οι θαμώνες έγκαιρα κολάπτουν τον ατυχή με υγρούς, σαρδόνιους γέλωτες.

Αργότερα τρέχοντας σαν από βιαστική ανάγκη πλησιάζω μία χωματερή από πεθαμένα αντικείμενα που κείτονται στα αζήτητα. Ο βουβώνας σπρώχνει με εντερικές συσπάσεις επιζητώντας απεγνωσμένα για μία εξωπραγματική διέξοδο. Σκουντουφλώντας, με ένα ελαφρό τρέκλισμα και με τη ροδαλή παλάμη στο καυτό στόμα, αντικρίζω κάτι σαν τρύπα στη γη. Ένα ξεχασμένο αστικό φρέαρ στο σχήμα της ολόγεμης σελήνης στέκει σα σταυρωμένο, εγκλωβισμένο κάτω από δύο ατσάλινες ράβδους. Κυνηγός του παράτολμου όπως αγαπούσα, ξαπλώθηκα πάνω στο ατσάλι-μοναδικό έρεισμά μου- σαν άνδρας σε τροχό βασανιστηρίων μεσαιωνικών. Όντως περιστρεφόμουν, από ζάλη, μαύρη κραιπάλη. Η ανακούφιση επήλθε με ένα κιτρινωπό εμετό και διάφανα ούρα να ρέουν από τα ορθάνοιχτα σκέλια. Σκοτοδίνες, ξερατά, λιποθυμισμοί και βίαιες εκτινάξεις στομαχικού πολτού το λοιπόν.

 

3 Σχόλια προς “Ήριννα, Το μπαρ Το Ναυάγιο”

  1. Μπράβο.

  2. Ένα poème en prose σχεδόν υποδειγματικό.

    (Να σε βλέπουμε όμως κιόλας, Κασσάνδρα.)

  3. pavlinamarvin Says:

    Ήριννα, θεωρώ πως το κείμενό σου έχει ενδιαφέρον. Νομίζω πως στη θέση σου θα αφαιρούσα αρκετά επίθετα, αλλά φοβάμαι πως ίσως χαλάσεις το στυλ που έχεις επιλέξει αν, για κάποιο λόγο, αποφάσιζες να κάνεις το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, μου αρέσει το τέλος καθώς και η απομυθοποίηση που υπαινίσσεσαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: