Διοτίμα, Ο χρησμός

wing

 

 

 

 

 

 

Στον Α.

Κι όσο ο χρόνος τη σάρκα της μαγάριζε, γάλα έσταζαν τα μάτια της και κρίνους απροσμάχητους. Μέχρι που το λευκό σκιάχτηκε απ’ τον αποστάτη ίσκιο του και σώθηκε ολωσδιόλου. Ήταν ώρα ο χρησμός να πληρωθεί.

Και βγαίνει απ’ τη σπηλιά στον έξω κόσμο και φτιασιδώνεται με ξένα κρίματα και πάει. Στην πρώτη της περπατησιά, κουτσαίνει, στη δεύτερη, σ’ ανήμερο χαλίκι σκίζεται, στην τρίτη σκοντάφτει σε περαστικό με μαύρο φτερό στην αμασχάλη και ρίχνει βλέμμα κατακόκκινο. Αράχνη ρίχνει εκείνος δίχτυ, μετράει ως το εννιά, την πνίγει. Και προτού στο σκότος μαραθεί, το κοκκινάδι από τα ορφανά της μάγουλα ρουφά, το κοκκινάδι σβήνει.  

Χαράματα μ’ ανάσα εκείνη ζώνεται, τα μάτια της πυρώνει και βγαίνει για κυνήγι. Βήματα στο δρόμο απλώνει χωρίς αιδώ και με βιασύνη –  στη χάση τους στέρφα μηλιά φυτρώνει ρίζα και σαπίζει. Στο τρίστρατο, άγγελο σακάτη απαντά με στεφάνι αιμοστάλακτο και δυο φτερούγες γκρίζες. Ρίχνει εκείνη στη χούφτα του ίαμα φιλί κι εκείνος ρίχνει λάμα, μετράει ως το εννιά, την πνίγει. Και προτού στο έρεβος χαθεί, αρπάζει των χειλιών της το ζουμί και την πληγή του ντύνει.

Αυγή το σώμα της ορθώνει δίχως σταλιά πορφύρα. Νίβει το πρόσωπό της,  την δίψα ξεσκεπάζει και κινάει. Ίσια το δρόμο της τραβά, ίσια στο σταυροδρόμι άνδρα αλέξανδρο ανταμώνει κι ευθύς, η βλάσφημη, στα σκέλια του κουρνιάζει. Κι αφού με σπέρμα έθρεψε μάγουλα και χείλη, σηκώνεται και ρίχνει δίχτυ κοφτερό, σηκώνεται και ρίχνει λάμα. Κι ο άνδρας σπλαγχνικός ρίχνει κάτασπρο φιλί για να τη γιάνει, βλέμμα λευκό στη γύμνια της στρωσίδι. Μα κείνη, αλίμονο, στα μάτια του καθρέφτη ανήλεο αντικρίζει, μπήγει τα νύχια της στο σκιάχτρο είδωλο και ψέλνει όνειρα επίνυκτα και βρίζει. Θειάφι ρίχνει και θηλιά μετράει ως το εννιά, τον πνίγει. Και προτού τη σάρκα της με θρύψαλα κεντήσει, γλύφει στο βλέμμα του το αίμα και το δικό της βλέμμα βάφει.  

 Κι όταν το κουφάρι γύρισε να δει, εκείνο άφαντο. Τρία φτερά μονάχα ολόλευκα και σπαρταρούσαν.

2 Σχόλια to “Διοτίμα, Ο χρησμός”

  1. den yparxi apla….!

  2. μπραβο βρε θηρίο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: