Έτσι

Θα ήταν συνετό και φρόνιμο να κλείσουμε τα αφτιά μας σε όλες αυτές τις new age τύπου, αθλιότητες οι οποίες διαστρεβλώνουν την ορθή πνευματικότητα, βιάζοντας με τις σαλές τους ιδέες κάθε αισθητικά αυστηρή νόρμα, που μας κληροδότησαν οι πρεσβύτεροί μας. Δε χρειάζεται να αναπτύξουμε πάλι, κάποιο επιχείρημα που θα τόνιζε, την σχεδόν αυθύπαρκτη δύναμη του προσώπου, γιατί αν θα το κάναμε, θα σπαταλούσαμε χώρο και χρόνο εις μάτην, καθώς οι κοπρόμυαλοι αντίπαλοί μας ούτε από λογική καταλαβαίνουν, ούτε από επιχειρήματα. Συνεπώς η κριτική που θα μας ασκούσαν θα ήταν μάλλον σκατολογικού περιεχομένου.

Η επιχειρηματολογία μου θα απευθύνονταν επομένως όχι στους ηλίθιους ψευτοοπορτουνιστές της τέχνης, αλλά μάλλον στη δαιμονολογική αντίληψη εκείνων που ασπάζονται τις απόψεις της μπιχεβιοριστικής σχολής. Η ξετσιπωσιά των εκπροσώπων της οποίας(ορισμένων γελοίων δηλαδή) οδήγησε στην έκφραση αποτρόπαίων ιδεών, εκ των οποίων η χειρότερη υπήρξε αυτή που υποστήριζε την επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στην ανθρώπινη συμπεριφορά καθώς και την κοινωνική έκφραση που μπορεί να λάβει η παραπάνω μέσα από τη συλλογική δράση.

Ναι! Θα ασκούσα κριτική στις απόψεις τους αν τα μυαλά τους δεν είχαν τόσο σκοτιστεί από τις δήθεν επιστημονικές τους ανακαλύψεις τις οποίες ερμηνεύοντας κατά το δοκούν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν για να προβλέψουν, σαν άλλοι Νοστράδαμοι πράγματα που είναι αδύνατο να προβλεφθούν.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ για χάρη τους εκφράζοντας τις ιδέες μου, με την τάχα διαλλακτική ματιά που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν. Αντίθετα θα αφήσω την αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού να δια φωτίσει το θέμα: η πλειοψηφία δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει ποτέ το ένα πρόσωπο, η δημοκρατία αντιπροσωπεύει τις γνώμες ηλιθίων και δειλών.

Στάτιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: